Agne Narusk

Hollandis, Maltal, Iirimaal ja Hispaanias hakati ametlikke tööpakkumisi edastama Twitteri kaudu.

„Panime Snowhoteli tööpakkumised üles Facebooki ja seda saatis suur edu,” rääkis Madalmaade EURES-i nõustaja Els Hollander rahvusvahelise töövahendusvõrgustiku EURES-i viimases uudiskirjas. „Nüüd oleme hakanud tööpakkumisi edastama ka Twitteris. Mõni EURES-i riik on Twitteris, Facebookis, Linked-Inis ja muus sotsiaalmeedias väga aktiivne ja postitab tööpakkumisi kogu Euroopast.”

Säutsu ja saada CV

Kes ja kui palju neid jälgib, on riigiti erinev. Mis eestlaste jaoks võib tunduda jalgratta leiutamisena, võib teistes riikides vajada eraldi teavituskampaaniat. Nii on Hollander teinud nimekirja soovitustest, mida kontot luues silmas pidada ja kuidas sotsiaalmeedia tööotsingutel enda kasuks pöörata.

Esmajoones soovitab ta keskenduda kindlale valdkonnale, jälgida sellessepuutuvaid uudiseid, teateid, suundumusi ja lugeda ajalehti. Sotsiaalmeedia kaudu saab osaleda Euroopa tööhõivepäevadel, jälgida tööotsijat huvitavate riikide EURES-i esinduste infot. Kuigi EURES-i portaalis on üle kahe miljoni tööpakkumise, jäävad neist paljud riigi tööhõiveasutuste ametlikest teadetest kõrvale.

„Sotsiaalmeedias on tööotsimise võimalusi väga palju. Selleks peab profiil nägema hea välja. Tuleb olla aktiivne ja jälgida paljusid ühinguid, töövahendusfirmasid ja ettevõtteid, nii et tööpakkumiste olukorrast kogu Euroopas oleks hea ülevaade,” selgitas Hollander. „Kui näed sobivat tööpakkumist, kommenteeri seda kindlasti ja seejärel saada avaldus.”