Üliõpilaste hinnangul on Eesti kõige mainekamad tööandjad Skype, Eesti Energia ja Microsoft.

Seejuures on tähelepanuväärne, et koguni rohkem kui pooled üliõpilased tahaksid tulevikus töötada Skype’is.

Seal töötamisest oli väga huvitatud ja huvitatud 55,4% üliõpilasi, kes võtsid aprillis osa Instar EBC korraldatud tudengite tööandja maine uuringust. Skype juhib kõnealust edetabelit juba teist aastat järjest.

„Töökoha valikul on tudengitele kõige olulisem, et töö oleks huvitav ja arendav, ettevõtte juhid oleks kompetentsed ja ettevõte kohtleks kõiki töötajaid ausalt ja võrdselt,” loetles uuringu korraldaja konsultant Kersti Vannas peamiseid kriteeriume.

Ettevõtlushuvi suureneb

Kvalifitseeritud töötajaid otsides võiks potentsiaalsed tööandjad arvestada, et üliõpilased saavad ettevõtete kohta infot peamiselt tööandja kodulehelt, tööotsimiskeskkondadest ja praktikantide programmi kaudu. Sotsiaalmeedia kanalitest kasutatakse kõige rohkem Facebooki, Twitterit ja LinkedIni.

Pea kolmandik vastanuid eelistab töötada avalikus sektoris ning 15% vastanuid tahab saada ettevõtjaks ja olla ise enda tööandja. „Võrreldes eelmiste aastatega on noorte hulgas oluliselt suurenenud soov olla enese tööandja ja seda avaliku sektori arvelt, mille populaarsus on vähenenud,” ütles Vannas.

Uuringus osales 2000 eri õppealade ning nii bakalaureuse-, magistri- kui ka doktoriõppes olevat üliõpilast kokku 12 Eesti kõrgkoolist. Üliõpilastel paluti hinnata 164 organisatsiooni mainet tööandjana.

Atraktiivseimad tööandjad

1. Skype Technologies OÜ
2. Eesti Energia AS
3. Microsoft
4. Tallinna Lennujaama AS
5. AS Estonian Air
6. AS Kalev
7. Riigimetsa Majandamise Keskus
8. AS Tallink Grupp
9. Swedbank AS
10. Fazer Eesti AS

Allikas: Instar EBC, Ärileht