"Kui tööandja saab teada, et juhtus tööõnnetus, hakkab ta juhtunut kohe uurima.  Kui uurimine on läbi, tuleb igal juhul koostada raport või akt hoolimata sellest, kas arsti teatis on saabunud või mitte," ütles Tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant Piret Kaljula.

Lugeja küsib: Üks meie töötaja kukkus tööl. Kuna tal hakkas seepeale jalg valutama, siis viisime ta arsti juurde. Nüüd ootame juba terve kuu arsti teatist õnnetuse juhtumise kohta, aga seda ikka veel pole. Probleem on selles, et töötaja pole saanud haigushüvitist, sest tööandja ei ole esitanud tööinspektsioonile tööõnnetuse raportit. Aga kuidas me saame ilma arsti teatiseta raportit koostada, kas tööandja peab ise arsti käest seda küsima? 

Vastab Piret Kaljula, Tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant: Tööandja kohustus on uurida kõiki tööõnnetusi kohe, kui ta juhtunust teada saab. Kui töötajaga juhtub tööl õnnetus, peab ta sellest kohe tööandjale teada andma, samuti sellest, kui ta jäi õnnetuse tõttu haiguslehele.  Ka õnnetuse pealtnägijatel on kohustus tööandjale juhtunust teada anda.  

 

Edasi loe: http://www.pealinn.ee/tagid/koik/lugeja-kusib-kas-tooonnetuse-uurimiseks-on-vajalik-arsti-teatis-n258899