•• Kui palju on lubatud töötajal aastas palgata puhkust võtta?

Palgata puhkuse andmine ei ole piiratud ei aja ega kordadega. Seda võib töötajale anda poolte kokkuleppega määratud ajaks ja nii mitu korda aastas, kui pooled võimalikuks peavad. Seejuures tasuks siiski arvestada teistest seadustest (maksuseadused, ravikindlustusseadus) tulenevaid tagajärgi.

•• Teenin põhitöö kõrvalt lisa töövõtulepinguga. Soovin teada, mis soodustused on mulle töö-võtulepinguga töötamisel ette nähtud? Kas ma peaksin saama õhtuse tööaja eest lisatasu? Kas riiklikel pühadel töötades peaks saama lisaraha ja kuidas on lood puhkusega? Kas peaksin puhkust saama siis kui põhitöökohaski?

Töövõtulepingu suhtes tööseadused ei kehti. Seda lepinguliiki reguleerib võlaõigusseadus, mis ei näe ette mingeid soodustusi – ei lisatasu õhtul ega riigipühadel töötamise eest, samuti mitte puhkust ega puhkusetasu. Töö-võtulepingu puhul on töövõtja õigused ja kohustused põhiliselt kirjas lepingus endas. Kui seal puhkust ega lisatasusid mainitud ei ole, siis ei ole töövõtjal nendele ka õigust.
Saada oma tööalane küsimus: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Vastused ilmuvad samas rubriigis esimesel võimalusel.