Sihtasutus Õpilasmalev saatis sotsiaalministeeriumile läkituse, milles palub vaadata üle uue töölepinguseaduse eelnõu § 8 punkti 2 sisu ja sõnastuse. Selle seadusepunkti põhjal tohiks uue seaduse jõustumisel alaealiste tööaeg kesta maksimaalselt vaid pool koolivaheaega. See tähendaks kevadistel ja sügisestel koolivaheaegadel õpilasmaleva kadumist.

SA Õpilasmalev arvates takistab uus seadus malevate arengut ja võib põhjustada töökasvatusvaldkonna arengu pidurdumist. Samuti pole see kooskõlas noorte huvidega ning võib suurendada noorte illegaalset töötamist.

SA Õpilasmalev juhataja Eero Kiipli kinnitab, et Eestil ei ole mõtet juurutada punkte, mis oma sisult jäävad tegeliku elu arengule jalgu. Nimetatud punktid võivad põhjustada töökasvatusvaldkonna arengu pidurdumist. Teema vajab seda enam tähelepanu, et noored töötud on Euroopas kõige kiiremini kasvav töötute rühm.

Õpilasmalev on 13–18-aastastele noortele mõeldud erisuunitlusega programm, mille sisuks on töökasvatus ning sotsiaalse kompetentsi kujundamine. Möödunud aastal osales õpilasmaleva rühmades üle Eesti 6000 noort. Maleva 40-aastase ajaloo jooksul on selles kaasa löönud iga neljas eestlane.