TEADAANNE 2009-04-01
Autor: TTA
Tööturuameti tegevustega jätkab alates 1. maist Töötukassa.

Tööturuamet annab teada, et 30. aprillil 2009.a lõpetatakse Tööturuameti tegevus ja Tööturuamet valitsusasutusena likvideeritakse.

Kõik kohustused ja õigused, mis Tööturuameti klientidel olid kuni 2009.aasta 30. aprillini Tööturuameti ees, on tal alates 2009. aasta 1. maist avalik-õiguslik juriidilise isiku Eesti Töötukassa ees.

Ka tööturuteenuste ja -toetuste seadusest tulenevad Tööturuameti kohustused võtab alates 1. maist 2009.a täies mahus üle Eesti Töötukassa.

Kohustuste üleminek hõlmab muuhulgas:
- tööturuteenuste osutamiseks sõlmitud lepinguid (tööturukoolituse, tööpraktika, avaliku töö, tööharjutuse, palgatoetuse, tööruumide ja -vahendite kohandamise, töötamiseks vajaliku tehnilise abivahendi hanke- ning tasuta kasutada andmise, tööintervjuul abistamise ja tugiisikuga töötamise lepingud ning nimetatud teenuste osutamise ja hankimisega seonduvad lepingud);

- töökoha täitmiseks välismaalasega loa andmise menetlusi;
- tööraamatute müügiga seonduvaid tegevusi;
- Eesti Töötukassa teavitamist töölepingu lõpetamisel ettevõtte, asutuse või organisatsiooni likvideerimise või töötajate koondamise tõttu;

- tööturuteenuste osutamist;
- tööturutoetuste määramist ja maksmist.

Ühtlasi tagab Eesti Töötukassa Tööturuameti klientidele seadusest tulenevate õiguste ja kohustuste realiseerimise võimaluse jätkumise vähemalt igas maakonnas.

Täiendav informatsioon Tööturuameti likvideerimise kohta avaldatakse massiteabevahendite kaudu, samuti asjakohaste asutuste kodulehekülgedel internetis - www.tootukassa.ee ja www.sm.ee Küsimuste korral võib kuni 30. aprillini 2009.a pöörduda ka Tööturuameti poole.

Tööturuamet soovib Teile edaspidiseks edu ja vabandab võimalike ebameeldivuste pärast ümberkorralduste perioodil!