Rahandusministeerium ei ole algatanud tulumaksuseaduse muutmise eelnõud, millega riik justkui kavandaks jätta inimestele tagastamata tulumaksu lasteaiamaksult ja täiskasvanute vabahariduskoolitustelt nagu eksklikult kirjutab tänane Eesti Päevaleht.

"Kinnitan, et tegemist ei ole rahandusministeeriumi eelnõuga ning me ei valmista ette muudatusi lasteaiamaksult ja vabahariduskoolitustelt tulumaksu tagastamise osas," ütles rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonna juhataja Lemmi Oro. Samuti pole riigikogu saatnud rahandusministeeriumile eelnõud arvamuse avaldamiseks.

Valitsuskoalitsioon on kokku leppinud, et viidatud eelnõu raames kavandatakse tööandjatele maksusoodustuse kehtestamist tasemeõppelt, ülejäänud muudatuste osas arutelu toimunud ei ole.

Rahandusministeerium lähtub oma töös ja eelnõude väljatöötamisel valitsuse otsustest ja kehtivatest õigusaktidest ning esitab oma eelnõud ennekõike valitsusele arutamiseks.


Lugupidamisega

Annika Vilu
Rahandusministeerium
Avalike suhete osakond
tel 611 3491
gsm 50 19602
e-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.