Kui tööandja plaanib pärast katseaja lõppu maksta katseajaga võrreldes erinevat töötasu, tuleb summa ja ja selle muutumise tingimused eelnevalt kokku leppida, selgitab Äripäeva käsiraamatute foorumis advokaadibüroo LAWIN Lepik & Luhaäär.

Küsimus: Millal peaks rakenduma katseaja järgne palk? Kui tööleping ütleb katseaja pikkuseks 4 kuud, kas see automaatselt tähendab, et täpselt 4 kuu pärast peaks rakenduma ka katseaja järgne palk või võib vaikimisi kasutada 15 päeva reeglit?
Juhul kui me soovime rakendada 15 päeva reeglit, kas peaksime töölepingus selle eraldi välja tooma või see on seadusega kooskõlas? Katseaeg ei saa üle nelja kuu olla, kuid kas töötasu osas on meil õigus niiviisi venitada?

Vastus: Seadus ei näe ette erisusi või nõudeid töötasu maksmisel katseajal või peale selle lõppu.

Seega, kui soovitakse katseajal maksta väiksemat töötasu kui peale katseaja lõppu, siis tuleb töötajaga kokku leppida vastavad töötasu summad ning nende maksmise viisi, s.h. töötasu suurenemise tingimused.

Lemmi Kann
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.