Töötukassa poole on pöördunud väga vähesed töövõimetuspensionärid, kuid töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel soovitab neil seda teha, sest töötukassal on võimalik neid tööle aidata.

Novembri hakul ütles Meelis Paavel ETV saates "Terevisioon" intervjuud andes, et töötukassa järgmise viie aasta prioriteetide hulgas nende umbes 100 000 inimeste tööturule tagasitoomine, kes on töötukassa vaateväljast väljas. Täna rääkis ta intervjuus "Terevisioonile", et õnneks ei ole kõik need 100 000 tööealist inimest ilma tööta, kuid siiski on 60 000 inimest või rohkem, kes reaalselt ei tööta, kuid pole endast töötukassale teada andnud. paaveli sõnul saavad nad kas ainult neile määratud töövõimetuspensioni või ajavad kuidagi muul moel läbi.

"Väga väike hulk inimesi tegelikult on neid, kes on pöördunud ka töötukassa poole ja lisaks siis püüavad kasutada neid võimalusi, mida meie saaksime pakkuda. Pigem kahjuks on täna see tendents hoopiski vastupidine; et inimesed soovivad lahkuda töötukassa klientide hulgast ja võtta siis vastu töövõimetuspensionäri staatus, mis minu arvates ei ole õige."

Paaveli arvates on töötukassa klientide hulgast lahkumise üks põhjus see, et töötutoetus on väga madal ja töövõimetuspension kuigi mitte väga kõrge, kuid siiski töötutoetusest kolm-neli korda kõrgem.

"Aga meie tahaksime öelda inimesele, et lisaks tänasele töövõimetuspensionile on ka hea, kui sa oled tööl ja saad sellele lisaks ka palka. See on meie sõnum ja me tahame teha teiste organisatsioonidega koostööd ja see sõnum inimestele lähemale viia."

Paaveli sõnul ei saa kõiki neid inimesi ühe vitsaga lüüa, sest põhjused, miks neile on määratud töövõimetuspension, on väga erinevad. Kõik vajavad individuaalset lähenemist, aga kui inimene töötukassasse pöördub ja on avatud, püütakse talle lahendus leida.

"Tasub lihtsalt julgesti pöörduda ja oma probleem ära rääkida," ütles Paavel.

Allikas: ERR