Tööõiguse konsultandi Heli Raidve kinnitusel on Eestis teadaolevalt 6-7 nn puuktööotsijat, kes tööle kandideerimisel provotseerivad küsima isiklikke küsimusi ning mittevalituks osutudes pressivad tööandjatelt raha välja.

Heli Raidve selgitas ETV saates "Terevisioon", et tegemist on lugudega, millest väga palju ei räägita ja kirjutata - nn puuktööotsijate lood, vahendab ERR Uudised.

"Meil Eestis on tekkinud teadaolevalt kuus kuni seitse inimest, kelle skeem on selline, et nad kandideerivad, valetavad end ilusaks ja targaks ning töövestlusel provotseerivad, et küsimused puudutaksid usku, perekonda, lapsi jms - küsida võib töövestlusel kõike, aga töötaja ei pea vastama. Kui kandideerija ei osutu valituks, siis mingi aja pärast jõuab tööandjale kiri, milles teeb pakkumise, et töövestlusel diskrimineerimise eest maksaks tööandja summa X ning siis ta ei pöördu kaebusega erinevatesse asutustesse," selgitas Raidve.

Raidve tõdes, et paraku tööandjad maksavadki nn puuktööotsijatele, kuna ettevõtete kinnitusel ei luba nende maine töövaidlust läbi elada. "Reeglina on tegemist välisosalusega tööandjatega ehk enamus neist kahjuks maksavad. See kahjustab Eesti tööõiguse mainet välisettevõtjate seas päris palju," märkis ta.