Eesti oli tööjõu kallinemise poolest tänavu teises kvartalis Euroopa Liidu liider. Samal ajal napib Eestis kvalifitseeritud töötajaid ning majanduskasv püsib nõrk. Analüütikute kinnitusel vähendab see Eesti atraktiivsust välisinvestorite silmis.

Milleks investeerida piirkonda, mis ei kasva. mis ei näita potentsiaali, kust tööjõud lahkub ning noori tuleb üha vähem peale ja kus pole tegelikult pakkuda tööjõudu spetsiifilistele projektidele. Neid põhjuseid investeerida on analüütikute sõnul jäänud tegelikult vähemaks kui varasematel perioodidel, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Nordea panga peaökonomist Tõnu Palm selgitas, et Eesti majandus hakkab läbima struktuurset muutust, kus ühed harud tõmbuvad tagasi ja uued peaksid neid asendama. Võib aga juhtuda, et uusi harusid ei teki piisavalt kiiresti ja see hakkab piirama sissetulekute kasvu.

Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina märkis, et üha suurenev tööjõupuudus on Eestile suureks miinuseks. "Teisalt, kui me võrdleme Balti regiooni, siis meie riigi reiting on suhteliselt tugev võrreldes Läti ja Leeduga. Ja kolmandaks tuleks vaadata nominaalkasvu. Me prognoosime nominaalkasvu kiirenemist," lisas ta.

Videoklippi saab näha siit>> http://static.err.ee/media?stream=media.err.ee:80/uudised/&file=2014-09-17_AK_pankurid.mp4&mediaspace=mediaframe&autoplay=true&mediamode=wowzavideo&site=uudised.err.ee&image=http://static.err.ee/gridfs/6BFB547699859E2EF2B6A4010C725E9F79FEEBE8D8FA0C263DEB82695BA62A14.jpg?width=720

Allikas: ERR