CV-Online-i läbi viidud iga-aastasest Eesti tööturu-uuringust selgus, et 39% tööandjatest planeerib järgneval 6 kuul töötajaid värvata. Aasta eest oli see näitaja 56% ning 2012. aasta novembris 40%. Ühtlasi planeerib 34% tööandjatest järgneva kuue kuu jooksul vähemasti osade töötajate palku tõsta.

„Eesti tööandjad on 2015. aasta osas stabiilselt optimistlikud. Sarnased uuringu tulemused olid ka 2012. aasta novembris ning 2013. aasta kujunes Eesti majanduse jaoks väga edukaks. Arvestama peab aga sellega, et töötute arv ühiskonnas on viimase paari aasta jooksul vähenenud ning iga uue töötaja värbamine on keerulisem ja kallim, kui see oli veel aasta-paar tagasi," kommenteeris uuringu tulemusi CV-Online-i juhatuse liige Agu Vahur.

"Märgilise tähtsusega on ka see, et oluliselt on kasvanud nende tööandjate osakaal, kes plaanivad nii inimesi koondada kui ka juurde värvata. See viitab selgelt ettevõtete vajadusele muuta oma tegevust efektiivsemaks ning otsitakse enda organisatsiooni jaoks sobivaimaid inimesi," rääkis Vahur.

„Valdavalt valitseb tööandjate seas optimistlik suhtumine tulevikuarengutesse - seda ilmestab 58% tööandjate kavatsus palgata uusi töötajaid tulenevalt mahtude või organisatsiooni kasvamisest," kommenteeris värbamise põhjuseid CV-Online-i turundusjuht Heikko Gross.

„Eelnevale statistikale tuginedes peaks tööotsijatel praegu olema lihtsam tööle saada kui aasta tagasi, sest värbavate ettevõtete arv on stabiilselt kõrge, kuid töötuse määr on langenud. Seega vabu töökäsi on vähem ning konkurents töökohta otsivate või vahetada soovivate inimeste nimel
on suurem kui aasta eest," iseloomustas Gross tööturu hetkeseisu.