Kasulik.ee

Möödunud aastal registreeriti Eestis kokku 4180 tööõnnetust, millest 722 põhjuseks oli libisemine või komistamine. Töötaja vanuse kasvades suureneb selliste õnnetuste osakaal märgatavalt.

„Kui vanusegrupis 35-44 on kukkumisest tingitud tööõnnetuste osakaal veel 17,2 %, siis 45-54-aastaste seas 23,6% ning 55-64-aastastel juba 28,6%,” selgitab Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu võttes aluseks eelmisel aastal juhtunud tööõnnetused. Samuti paneb ta nii töötajatele kui ka tööandjatele südamele, et töökeskkond tuleb üle vaadata ning teha kõik selleks, et libisemisest ja komistamisest põhjustatud õnnetusi ennetada.

Maripuu lisas, et peamiselt komistatakse erinevate takistuste tõttu — on selleks siis laokile jäänud juhtmed, tööriistad või ootamatu põranda ebatasasus. „Oma töökoha ümbruse saab igaüks ise korda teha, juhtmed ja voolikud korralikult kinnitada ning ebatasased kohad silmnähtavalt märgistada,” tõi ta näiteks võimalusi, kuidas riske ennetada.

Teine oluline ohutegur on libisemine, mis on enamasti tingitud kas märjast või porisest põrandast. Kõige kindlam viis on riskide maandamiseks põranda puhastamine. Kui aga pärast põranda pesemist peaks see jääma liiga märjaks, tuleks libe põrand ajutiselt märgistada.

Loe lisa Tööelu.ee portaalist
http://www.tooelu.ee/et/Tookeskkond/ohutegurid/Libisemine-ja-komistamine.