Koolilõpetamine ja õpitud erialal tööle asumine ei tähenda, et meie karjäär on lõplikult valitud ning töövaldkond elu lõpuni paigas. Tegelikult ei ole karjääri muutmiseks kunagi hilja, kuid õigete valikute tegemiseks on mõistlik arutada oma tulevikku professionaalse karjäärinõustajaga.

Elu on muutuv protsess ning praegu nii kindlana valitud eriala asemel võime juba aasta või paar hiljem leida end uuest ettevõttest ja uuelt töökohalt, olgu põhjuseks muudatused organisatsioonis, terviseprobleemid, kolimine või perega seotud kohustused. Et toetada iga Eesti inimest nende karjääri puudutavate otsuste tegemisel, avas Töötukassa veebilehe minukarjäär.ee.

Veebilehel minukarjäär.ee jagavad oma kogemusi hiljuti edukalt karjääri uuendanud Eesti inimesed, et julgustada ka teisi seda sammu ette võtma. Keegi ei pea töötama ametikohal ja tegema tööd, millega ta rahul pole. Oleme kõik väärt oma unistusi teostama, olgu need siis kuitahes suured või väikesed!

Vanus, haridus ja edukus ei ole karjäärinõustamisel määravad — praktikas vajavad igapäevast nõu nii noored, parimas tööeas inimesed kui ka pensioniealised. Sobiva ja meeldiva eriala valimine ei ole kindlasti ainult noorte inimeste privileeg, vaid karjäärinõustamisele on oodatud ka vanemad inimesed. Nende positiivseid kogemusi saab lugeda SIIT http://minukarjaar.ee/uncategorized/tiiu-lugu-sellest-kuidas-nou-ja-abi-saavad-ka-vanemad-inimesed/.

Töötukassa karjäärinõustajad on valmis andma tasuta asjatundlikku nõu oma tööelu planeerimiseks igale tööealisele Eesti inimesele. Selleks tuleb vaid panna kinni nõustamisaeg kas telefoni või e-kirja teel või tulla kohale Töötukassasse.

Nõustaja kabinetis arutatud teemad võõrasteni ei jõua, kliendile tagatakse konfidentsiaalsus ja oma töös lähtub nõustaja alati toetavast suhtumisest. Nõustamine kestab orienteeruvalt 45 minutit ja vajaduse korral saab tulla korduvnõustamisele.

Kunagi ei ole hilja teha uusi karjäärivalikuid!