Riin Aljas,
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Eesti Päevaleht

Osa eksperte leiab, et kui töölesaamise võimalus paraneb koolitusega isegi 10%, on see hea tulemus.
Suur osa Eesti registreeritud töötud ei istu niisama kodus, vaid osaleb tööturukoolitustel või tööharjutustel, mille eesmärk on aidata inimestel võimalikult kiiresti tööle saada. Uuringud aga näitavad, et üldkoolitustest, nagu motivatsioonikoolitus ja arvutiõpe, pole kasu ning ametialased koolitused mõjutavad töölesaamist umbes 10%. Palka koolitused ei mõjuta.

Veel enam, Eesti Päevaleheni on jõudnud mitu juhtumit, kus töötukassa tegevus paneb inimesi pigem nördima. Näiteks kurtis üks keskealine kõrgharitud seni terve elu töötanud inimene, et töötuks jäädes pidi ta igal hommikul sõitma mitmekümne kilomeetri kaugusele tööharjutusele õuetöid tegema. Naist ajas süsteem marru, sest tööl polnud tema erialaga vähimatki pistmist ja jutt sellest, et muidu võib töötamise harjumus ära kaduda, aastakümneid töötanud naist ei veennud. Parema meelega oleks ta sel ajal tütre lapsi hoidnud ja tööd otsinud, kuid tööharjutusest loobumine oleks tähendanud abiraha kaotust.

Artikkel jätkub ...

Täismahus lugemiseks logi sisse, telli digipakett või osta päevapilet.