Romet Kreek

Täna saabus informatsioon töölepingute kollektiivse koondamise kohta Nitrofertilt töötukassasse. Töötukassa teatel lõpetatakse töölepingud kõigi 426 töötajaga ajavahemikus september-november.

„Praegusel hetkel ei ole veel meie lõplik tegevusplaan tööandjaga kooskõlastatud, kuid oleme valmis osutama igakülgset abi nii teavituste, töövahenduse kui ka teenuste pakkumise osas ning oleme valmis korraldama kohtumisi kohalike tööandjatega,“ ütles Eesti Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel.

Täna saadab Töötukassa tööandjale vastuskirja teate saabumise kohta ja pakub välja tegevuskava.

Töötukassa kaasab tegevustesse Ida-Virumaa osakonna Jõhvi büroo, kohalikud tööandjad ning lisaks on neil võimekas meeskond erinevatest spetsialistidest (karjääriinfo spetsialistid, karjäärinõustajad, tööandjate konsultandid), kes selle juhtumiga tegelema hakkavad, teatas amet.

„Oleme valmis Ida-Virumaa tööturu olukorra muudatustele reageerima. Ühelt poolt on töötukassal pakkuda erinevaid teenuseid ja teisalt piisavalt ressurssi hüvitiste ja toetuste näol, nii saame toetada nii koondatavaid kui ka tööandjaid,“ ütles Paavel.

„Töötukassa läheneb igale juhtumile individuaalselt ja saame olla kindlad, et koostöös tööotsijatega ja piirkonna tööandjatega, saame inimesi toetada tööotsingutes ja neid tööle aidata," lisas ta.