Kerli Kivistu, reporter

SA Innove toetuse andmise eesmärgiks on soodustada 16–29-aastaste noorte või pikka aega tööturult eemal olnud inimeste tööle asumist ja tööturul püsimist.

Taotlusvoorudes toetatakse projekte, mille raames viiakse läbi tegevusi mittetöötavate ja mitteõppivate esimese ja teise taseme haridusega 16–29-aastaste noorte konkurentsivõime tõstmiseks ja tööle aitamiseks.

Innove struktuuritoetuste agentuuri tööelu keskuse juhi Ülle Luide sõnul on oodatud just sellised projektid, kus on arvestatud nii sihtgrupi vajadusi kui piirkonna olukorda ja tööturu võimalusi. «Projekti planeeritavad tegevused võiksid olla eelnevalt hoolikalt läbi mõeldud ja suunatud sihtgrupi tööturule sisenemise või naasmise ettevalmistavaks etapiks,» selgitas Luide.

Ta lisas, et olulisel kohal on täiend- ja ümberõppe planeerimine, kus fookus on tööjõu arendamisel soodustamaks sihtgrupi kvalifikatsiooni tõstmist ja vakantsetele töökohtadele asumist.

Toetust võib taotleda juriidiline isik, FIE, kohalik omavalitsusüksus, valitsusasutus või selle hallatav riigiasutus. Toetuse vähim summa on 50 100 eurot ja suurim summa on 400 000 eurot projekti kohta. Toetuse maksimaalne osakaal on kuni 85 protsenti abikõlblike kulude maksumusest.

SA Innove avab novembris ja detsembris taotlusvoorud Euroopa Sotsiaalfondi meetmes «Töölesaamist toetavad teenused».

Huvilised on oodatud taotlusvoore tutvustavatele infopäevadele, mis toimuvad 10. novembril Tallinnas ja 12. novembril Tartus.

TARBIJA->TÖÖ