Lugeja küsib:
„Direktor küsis töötajatelt e-posti paroole põhjendusega, et neid on vaja seadistada ja teha uued meiliaadressid. Varsti märkasid töötajad, et nende postkastidele oli peale pandud seadistus, mis saadab kõik e-kirjad automaatselt ka direktori aadressile. Peale selle hakkas direktor esimesena (töötajate asemel) e-kirjadele vastama, tekitades sellega segadust ja pahameelt. Kas selline tegevus on lubatud? Mida ette võtta? Paroolid juba muutsime ära, kuid enam pole sellest kasu.”

Vastab jurist Helve Toomla:

Eeldan, et tegemist on ainult tööalaste kirjadega, sel juhul puudutab küsimus pigem juhtimisstiili kui tööõiguse järgimist. Olukorda täpsemalt teadmata oskan soovitada koosolekul direktoriga asja arutada ja ettepanekuid teha. Kui see ei aita, võiks direktori tööandjatega – juhatuse, nõukogu või firma omanikega – ühendust võtta ja direktori käitumisest neile teada anda.

Töötajate erakirjade lugemine on ebaseaduslik, seda ei või teha ka tööandja esindajad, sh direktor. Sellise tegevuse peale võib esitada märgukirja või kaebuse andmekaitse inspektsioonile (www.aki.ee).

Saada oma tööalane küsimus: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Vastused ilmuvad samas rubriigis esimesel võimalusel.