Siiri Liiva, reporter

Alanud aastal toob töötukassa rohkem võimalusi vähenenud töövõimega inimeste tööle aitamiseks, sealhulgas tööalase rehabilitatsiooni, kaitstud töö, kogemusnõustamise, töölesõidutoetuse ja saatja sõidukulu hüvitamise.

Vähenenud töövõimega inimene saab vastavalt töötukassaga kokkulepitud tööalase rehabilitatsiooni vajadusele valida sobiva teenuseosutaja nende koostööpartnerite seast, kel on sotsiaalkindlustusameti tegevusluba, teenus võib kesta aasta ja tasutakse selle eest kuni 1800 eurot, vahendab Saarte Hääl.

Kaitstud töö teenuse abil on võimalik tööle aidata neid, kes pole suutelised iseseisvalt tööd leidma ja töötama – see tähendab, et inimene saab teha võimetekohast tööd sobivas tempos ja keskkonnas, samal ajal teda nõustatakse ja aidatakse otsida töökohta.

Kui inimene ei saa puude või tervisehäire tõttu käia tööl ühistranspordiga, vaid peab kasutama isiklikku sõiduautot, taksot või eritransporti, hüvitab töötukassa töölesõiduga seotud lisakulud osaliselt. Toetust makstakse kuni 12 kuu eest kolme aasta jooksul 93 senti kilomeetri kohta, kuid mitte rohkem kui 26 eurot päeva eest ja 300 eurot kuus.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.
http://www.saartehaal.ee/2016/01/29/uued-tuuled-tooturuteenustes/