Liina Valdre, majandustoimetuse reporter
ärileht.ee

Valitsus arutas tänasel kabinetinõupidami sel äriühingu juhtorgani liikme töötuna arvele võtmise lubamise küsimust.
Justiitsministeerium tegi valitsusele ettepaneku taastada teatud erisustega enne 2014. aasta 1. maid kehtinud õiguslik olukord ja lubada äriühingu juhtorgani liikmel, sealhulgas FIE-del, võtta end töötuna arvele, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Sotsiaalministeerium ja justiitsministeerium koostavad ettepaneku mõjuanalüüsi ja valitsus jätkab teema arutelu lähiajal. Esialgu saatis valitsuse kommunikatsioonibüroo välja teate, et otsus lubada juhatuse liikmetel ennast töötuna arvele võetud sai täna juba tehtud.

Riigikogu võttis 2014. aastal vastu tööturuteenuste ja -toetuste seaduse ning töötuskindlustuse seaduse muutmise seaduse, mille kohaselt ei ole juhatuse liikmetel, isegi kui nad selle eest tulu ei saa, enam võimalik ennast töötuks registreerida.

"Eeldus on, et kui inimene teeb tööd, siis ta saab ka palka ja juhatuse liikmeks olemine on selgelt töö," ütles toonane riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna 2014. aastal. Seadusemuudatuse poolt hääletas toona 69 riigikogu saadikut.