Toimetas: Aivar Õepa
ärileht.ee

Viru Keemia Grupp (VKG) taaskäivitab kaks aasta algusest madala nafta hinna tõttu konserveeritud Kiviter-tehnoloogial töötavat põlevkiviõli vabrikut (4. ja 5. gaasigeneraatorjaama).

VKG juhatuse esimehe Ahti Asmanni sõnul suurendab konserveeritud vabrikute taaskäivitamine kontserni töötajaskonda ligikaudu 350 inimese võrra. "Eelkõige pakume tööd meie endistele töötajatele, kellest paljudega on tänaseks eelkokkulepped juba olemas," ütles ta ettevõtte pressiteate vahendusel.

Asmanni sõnul on vabrikute taaskäivitamine põhjalikult kaalutletud otsus, mis toetub kontserni sisemistele finantsarvutustele ning ka valitsuse sammudele nafta maailmaturu arvestava paindliku maksusüsteemi loomisel.

"Loodame, et sektori ettevõtete ning riigi vaheline konstruktiivne dialoog jätkub ning et selle tulemusena luuakse uus toimiv maksusüsteem, mis toetab Eesti põlevkiviõli konkurentsivõimet maailmaturul ja tagab riigile pikaajalise maksutulu," ütles Asmann.

"Tagasihoidliku optimismi annab äritegevuste planeerimisel ka maailma kütusteturu jätkuv aeglane paranemistrend," lisas Asmann.

Taaskäivitamiseks vajalikke ettevalmistustöid ning kõikide süsteemide põhjalikku kontrolli on juba alustatud, teatas VKG. Vabrikute töö stabiilsel täisvõimsusel loodab ettevõte saavutada septembri alguseks.

Selle aasta 18.veebruariks oli Viru Keemia Grupp töötukassale esitanud kõik töölepingute kollektiivse ülesütlemise teated. VKG Grupp koondab kolmest ettevõttest (VKG OIL, OÜ Viru RMT ja VKG Kaevandused) kokku 390 töötajat, seda on ligi viiendiku vähem kui esialgu plaanitud.