Lauri Teder, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Eesti Päevaleht

End suhtlussaidiks nimetav GoWorkaBit viib kokku kähku tööjõudu vajavad firmad ning tööotsijad.

Kolm aastat tagasi Eesti äriideede konkursil „Ajujaht” finaali jõudnud töövahendusportaal GoWorkaBit (GWB) kiitles jaanuaris ettevõtte mulluse 300% käibekasvuga ja sihib tänavu miljonieurost käivet.

GoWorkaBit ei pea end Eesti tööjõupuuduse lahendajaks, teenust turundatakse tööpakkujatele pigem kui kiiret ja lihtsat vahendit puhuks, kui püsitöötaja näiteks haiguse tõttu mõneks päevaks töölt eemale jääb. GoWorkaBit meelitab tööotsijaid kogemuste ja paindlikkusega. Tasust rääkides kasutavad GoWorkaBiti juhid pigem sõna „lisaraha”, sest tööpakkumiste brutotunnitasu jääb vahemikku 3,50–5 eurot. See on küll rohkem kui miinimumpalk, ent pole siiski piisav, et tööotsija jääks üksnes portaali vahendatud töö eest saadud sissetulekule toetuma. Pole ka garantiid, et tööotsija ehk tööampsaja, nagu neid portaalis nimetatakse, leiab töö igaks päevaks. Samuti pole kindlust, kas tööpakkuja leiab töötegijale päeva täitmiseks piisavalt ülesandeid.

Artikkel jätkub ...

Täismahus lugemiseks logi sisse, telli digipakett või osta päevapilet.