Rivo Veski
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Delfi Kasulik kirjutas möödunud nädala neljapäeval sellest, milline saab olema maksuvaba miinimumi tõusust tulenev palgatõus uuel aastal. On aga üks osa töölepinguid, kelle omanikud sellest rõõmust osa ei saa.

Maksumaksjate liidu juht Lasse Lehis nimetas seda kavalaks ringiks: riik annab kõigile madalapalgalistele pealtnäha heldelt palka juurde, kuid võtab järgmisel aastal varuga tagasi. „Maksimaalne kaotus lõppeva aastaga võrreldes ei saa uuel aastal olla suurem kui 38 eurot kuus. Küll aga võib tekkida olukord, et inimene saab 500 eurot maksuvabalt kätte ja peab siis maksimumi hiljem korraga tagasi maksma. Ta saab kõigepealt 100 eurot ja siis maksab 138 eurot tagasi. See on see ebameeldiv pool,” tõi Lehis esile.

Artikkel jätkub ...
Edasi loe originsslist

http://kasulik.delfi.ee/news/uudised/vaheraagitud-konks-seaduses-inimesed-kellel-on-uht-kindlat-tuupi-tooleping-ei-saa-uuest-aastast-sentigi-palka-juurde?id=79695892