Töövõtulepingut soovitatakse kasutada juhul, kui töötaja ei tööta tööandja ruumides ja tema vahenditega, probleem tekib, kui töövõtulepingut eelistatakse töösuhte varjamiseks ja maksudest hoidumiseks.

Lugeja küsib: "Leidsin ühe ettevõtte, kellele ma hakkaksin tellimuse peale mütse, salle jms tegema. Olen seda varemgi teinud, kuid alati oleme sõlminud töövõtulepingu, sest töölepinguline töökoht on mul juba olemas. Tööandja väitis, et Tööinspektsioon on võlaõiguslike lepingute sõlmimise ära keelanud ja tuleb sõlmida tööleping. Kas tõesti ei tohi enam üldse võlaõiguslikke lepinguid sõlmida? Kuna kudumine on hobi, siis on see hea viis lisaraha teenida."

Vastab Greete Kaar, Tööinspektsiooni nõustamisjurist

"Tööinspektsioon ei ole võlaõiguslike lepingute (nt käsunduslepingu või töövõtulepingu) sõlmimist ära keelanud. Rõhutame alati, et enne lepingu sõlmimist peavad pooled hindama, kas tegemist on töölepingulise suhtega või vastab töö pigem võlaõigusliku teenuse osutamise lepingu tunnustele," rääkis Kaar.

 

Edasi loe: https://kasulik.delfi.ee/news/kasulikselgitab/lugeja-kusib-kas-toovotulepingut-ikka-tohib-solmida?id=91101211