Haigekassa jätkab hambaravihüvitiste maksmist kõikidele kindlustatutele, kes on viimase kolme aasta jooksul kasutanud või kasutavad hambaravi teenuseid enne 1. jaanuarit 2009, kuid ei ole selle eest veel hüvitist taotlenud.

Riigikogu võttis teisipäeval vastu ravikindlustuse seaduse muudatuse, mille kohaselt ei saa alates 1. jaanuarist 2009 osutatud hambaraviteenuse eest hüvitist enam kõik üle 19-aastased isikud. 300-kroonist hambaravihüvitist saavad alates järgmisest aastast taotleda inimesed, kellele on riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel määratud töövõimetus- või vanaduspension, ning üle 63-aastased kindlustatud isikud. Kõrgendatud määras ehk 450 krooni suurust hüvitist makstakse endiselt rasedatele, alla üheaastase lapse emadele ja neile, kellel on tervishoiuteenuse tagajärjel tekkinud suurenenud hambaraviteenuse vajadus.

„Kõik kindlustatud inimesed, kes viimase kolme aasta jooksul on kasutanud või kasutavad enne 1. jaanuarit 2009 hambaarsti teenuseid, kuid pole veel hambaravihüvitist taotlenud, saavad seda teha veel kolme aasta jooksul pärast hambaravi teenuse saamist,” rõhutas haigekassa klienditeeninduse osakonna juhataja Lii Pärg.

Hambaproteesihüvitise maksmise korda antud seadusemuudatus ei puuduta. Haigekassa hüvitab jätkuvalt 63-aastastele ja vanematele ravikindlustust omavatele isikutele, vanaduspensionäridele ning töövõimetuspensionäridele kord kolme aasta jooksul 4000 krooni hambaproteeside maksumusest.