Annika Küüdorf, Töökeskkonna Halduse OÜ ja Karelli arstikeskuse töötervishoiuarst:

Kui töötajal tekivad töökeskkonnas viibides või tööd tehes tervisehäired, siis peaks pöörduma kas perearsti või töötervishoiuarsti poole. Tervistkahjustava töökeskkonna ja töölaadi asjus, samuti isikukaitsevahendite vajaduse osas peaks aga töötaja teavitama ettevõtte töökeskkonnavolinikku.

Tööst tingitud tervisehäireid ennetada või tekkinud tervisekahjustusi vähendada on võimalik töökeskkonda parandades, kasutades isikukaitsevahendeid, olles pärast tööd füüsiliselt aktiivsem (näiteks võiks tööandja võimaldada kord nädalas kasutada basseini), samuti aitavad rehabilitatsioon (näiteks selja-õlavöötme massaaž kord aastas ravikuurina) ning abivahendid.

Kui töötaja on pöördunud oma tervisehädaga perearsti poole, siis kutsehaigusekahtluse korral võib perearst suunata töötaja edasi töötervishoiuarsti juurde. Riiklik töötervishoiuteenistus asub Tallinnas töötervishoiu ja kutsehaiguste keskuses Hiiu tänav 39, kus töötajale tehakse haigekassa kuludega uuringud kutsehaiguse osas. Ülejäänud töötervishoiuarstid töötavad erasektoris, seega peab nende puhul konsultatsioonikulud katma kas töötaja ise või siis perearst.