Kuigi mitmed tööandjad kurdavad ja kardavad, et maksuhaldur maksustab töötervishoiule ja tööohutusele tehtud kulutused, pole kartusteks alust, väitis maksuameti esindaja.

Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Aule Kindsigo ütles tänasel erisoodustusmaksukohtumisel, et tööandja poolt töötaja tervise ja ohutuse tagamiseks tehtud põhjendatud kulutusi käsitletakse ettevõtlusega seotud kuludena.

Tööandjale kohustuslikud riskianalüüs ja tegevuskava on tööandjale abiks töötervishoiu ja tööohutusega seotud kulude vajalikkuse põhjendamisel, teatas tööinspektsiooni pressiesindaja.

Maksuameti esindaja lubas, et nad ei vali suvaliselt, millal tööandja poolt tehtud kulutused maksustatakse ja millal mitte, vaid lähtub õigusaktidest ja nende täitmisest tööandja poolt, vaadates konkreetse juhtumi erisuste sobivust üldiste põhimõtete raamistikku.

Pikemalt peatuti kohtumisel riskianalüüsi kvaliteedil, töötervishoiuteenuse saamisel ja osutamisel, sealhulgas ka konkreetsetel kulutustel, mis on seotud vaktsineerimise, silmanägemise parandamise, esmaabivahendite ja tööriietega.

Täna kohtusid Tallinnas maksu- ja tolliametis ameti, tööinspektsiooni, tervishoiuameti, Tallinna Tehnikaülikooli ja töötervishoiuarstide esindajad, arutamaks erisoodustusmaksustamist töötervishoius.