Tänasel, 9. aprilli valitsuse istungil otsustati eraldada raha nelja uue tööharjutuskeskuse loomiseks Tabiveres, Kohtla-Järvel, Palamusel ja Palal.

Valitsus täiendas Euroopa Liidu struktuurifondide kasutuselevõtu Eesti riikliku arengukava Sotsiaalministeeriumi ja tööharjutuskeskuste investeeringute osa. Muudatus võimaldab rahastada nelja tööharjutuskeskuse projekti kogusummas 5 273 803 krooni.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on tööharjutuskeskuste loomine Eesti eri paigus ülimalt oluline. „Tööharjutuskeskused pakuvad inimestele võimaluse käia koos, osaleda erinevatel koolitustel, hoida ja täiendada tööoskusi,” ütles minister. „Väga tähtis on, et töötu inimene ei jääks üksi, vaid tuleks kodust välja, küsiks nõu ja tuge. Selleks pakub tööharjutuskeskus häid võimalusi,” lisas Pevkur.

Tööharjutus on tööturuteenuste ja –toetuste seaduse alusel töötule tööharjumuse taastamiseks või esmase tööharjumuse omandamiseks osutatav tööturuteenus. Tööharjutuse eesmärk on töötu ettevalmistamine töölkäimiseks. Tööharjutuse teenus on mõeldud eeskätt neile, kes on olnud tööturult eemal väga pikka aega. Kuigi tööturuteenuste ja –toetuste seadus võimaldab teenust osutada töötuna arvel olevatele inimestele, on projektide raames pakutud tööharjutust ka näiteks mitteaktiivsetele inimestele ning ka neile pikaajaliselt töötutele, kes ei ole end Tööturuametis töötuna arvele võtnud.

Lisainfo:
Eelmisel sügisel toetati kümne kohaliku omavalitsuse tööharjutuskeskuse loomist. Sügisel antud toetuse kogumaht oli ligi 15 miljonit krooni. Seoses struktuurivahendite perioodi pikendamisega poole aasta võrra, saavad see kevad tööharjutuskeskuste loomiseks toetust täiendavalt neli kohalikku omavalitsust.

Eli Lilles
Pressiesindaja
+372 62 69 321
+372 56 988 110
eli.lilles|ä|sm.ee
www.sm.ee