Maksu- ja Tolliamet palub tähele panna, et varsti algaval 2009. aasta tulude deklareerimisel saab täiendava maksuvaba tulu maha arvata alates teisest lapsest, mitte alates esimesest nagu see oli eelmisel aastal.

Seda seoses tulumaksuseaduse muudatusega, millega 2009. aastal võib lapse üks residendist vanem, eestkostja või muu last ülalpidav isik (perekonnaseaduse tähenduses) maksustamisperioodi tulust maha arvata täiendavat maksuvaba tulu iga kuni 17 aasta vanuse lapse kohta, alates teisest lapsest.

2009. aastal kasutas täiendava maksuvaba tulu maksusoodustust kokku ligi 144 tuhat inimest, kellele riik tagastas tulumaksu ligi 1,1 miljardit krooni. 2008. aastal tagastati sama soodustuse raames ligi 354 miljonit krooni, kui täiendava maksuvaba tulu sai maha arvata alates teisest lapsest.

Eelmise aasta tuludeklaratsioone on paberkandjal võimalik juba esitada, tulude elektrooniline deklareerimine algab 15. veebruaril.

Tulude deklareerimist puudutavat teavet ja abi saab tööpäevadel kl 08.30–16.30 telefonilt 880 0811 või e-kirja teel aadressilt See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Lisainfot saab ka Maksu- ja Tolliameti koduleheküljelt www.emta.ee ning teeninduskohtadest.