Alates tänasest leiab tulude deklareerimist puudutavat informatsioooni maksuhalduri uuelt temaatiliselt veebilehelt www.emta.ee/tuludeklareerimine. Samuti on esmakordselt kasutusele võetud foorum, kus küsimustele vastavad maksuspetsialistid.

Temaatiline veebileht „Abiks tulude deklareerijale” on loodud selleks, et tulude deklareerimist puudutav info oleks lihtsalt ja kiiresti leitav. Selleks, et maksumaksjad saaksid oma tulude deklareerimist puudutavatele küsimustele kiired vastused, on sel aastal esmakordselt kasutusele võetud foorum.
"Püüame kõikide küsimustele vastata hiljemalt järgmiseks tööpäevaks," ütles teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialist Hannes Udde. "Loodan, et kliendid kasutavad seda võimalust aktiivselt," lisas ta.

Veeb on jaotatud suuremate teemade kaupa rubriikidesse, kust saab infot koolituskulude ja eluasemelaenu intresside mahaarvamise, välisriigis saadud tulude deklareerimise, FIEsid puudutava, ühisdeklaratsiooni täitmise, väärtpaberite ja vara võõrandamise jpm kohta. Samuti edastatakse teadete rubriigis tulude deklareerimisega seotud uudiseid.

Maksu- ja Tolliameti teeninduskohtades saab paberil tuludeklaratsioone esitada alates jaanuari algusest, elektrooniline deklareerimine algab 15. veebruaril. Deklaratsioonide esitamise tähtaeg on 31. märts.

Tulude deklareerimist puudutavat informatsiooni saab ka infotelefonilt 1811, mis töötab esmaspäevast neljapäevani kella 8.30-16.30 ja reedeti 8.30-15.30. Maksu- ja tollikeskuste teeninduskohtade kontaktandmed ja lahtiolekuajad on leitavad siit.

Annely Erm
meediasuhete peaspetsialist