Küsimus: Kui kaua võib tööandja töötajat pärast lahkumisavalduse esitamist tööl hoida?

Vastus: Korralisest ülesütlemisest peab töötaja tööandjale ette teatama 30 päeva ehk tööandjal on õigus eeldada, et pärast ülesütlemisavalduse esitamist teeb töötaja veel 30 päeva tööd.

Erakorralisest ülesütlemisest ei pea ette teatama juhul, kui töötajalt pole kõiki asjaolusid arvesse võttes töötegemise jätkamist etteteatamistähtaja lõpuni nõuda. Erakorraline etteteatamine eeldab töötajal töölepingu lõpetamiseks mõjuva põhjuse olemasolu, iseäranis siis, kui tööandja on toime pannud olulise rikkumise, aga mõjuvaks põhjuseks võib olla ka terviseseisundist tulenev põhjus.

Äripäeva käsiraamatute foorumis vastas küsimusele advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN

Lemmi Kann
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.


imelik vastas teemale: #46950 13 aastat 6 kuud tagasi
Jah on siis kui sinu elukoha juurest likvideeriti ühistransport. Kui aga kolid sellisesse kohta kus ühisliiklus puudub siis ei ole mõjuv põhjus.
V.M. vastas teemale: #46949 13 aastat 6 kuud tagasi
Kas tööle ja tagasi transpordivõimaluse kadumine on mõjuv põhjus erakorraliseks töövahekorra lõpetamiseks kui vahemaa on üle kahekümne kilomeetri ja ühistransport puudub?
Tänan.