Valitsus arutas tänasel istungil töötuskindlustusmakse määrade kehtestamist 2012. aastaks. Eesti Töötukassa nõukogu on teinud valitsusele ettepaneku kehtestada 2012. Aastaks kindlustatu maksemääraks 2% (2011. aastal 2,8%) ning tööandja maksemääraks 1% (2011. aastal 1,4%).

Valitsus ei toetanud Töötukassa ettepanekut, toetudes Rahandusministeeriumi seisukohtadele. Rahandusministeerium on arvamusel, et arvestades Töötukassa reservide tänast mahtu ning kiiresti kasvanud ebakindlust tuleviku suhtes ei ole põhjendatud 2012. a töötuskindlustusmakse määrasid alandada.

Töötukassa nõukogu poolt töötuskindlustuse maksemäärade osas ettepaneku tegemisel ei ole arvestatud kõiki a(s)jakohaseid argumente, sh ka viimase kuul toimunud arenguid, mistõttu ei ole ettepanek kooskõlas töötuskindlustuse seaduse § 41 lõike 3 teises lauses nimetatud töötuskindlustuse maksemäärade piisavuse kriteeriumiga, eriti arvestades väliskeskkonna ning Eesti majanduse ja tööturu arengute äärmise ebamäärasusega nii lühemas kui ka keskpikas perspektiivis.