Alates 25. veebruarist käivitus Soome sotsiaalkindlustusasutuse ETK (Eläketurvakeskus) teavituskampaania Eestis „Topelt ei maksa maksta“.

Kampaania on suunatud eelkõige Eesti elanikele, kes plaanivad Soome tööle minna, Eesti töötajatele ja ettevõtjatele (FIE), kes töötavad üheaegselt nii Eestis kui Soomes, Eesti töötajatele ja ettevõtjatele, kes töötavad vaid Soomes.

Kampaaniaga soovitakse tõmmata positiivset tähelepanu sotsiaalkindlustusmaksudele ja pensionikindlustusele, samuti tekitada Eesti elanikes huvi, et töötades välismaal, tuleb ise oma maksuasjadel silma peal hoida.

Eesmärk on informeerida inimesi, kuidas samaaegne kahes riigis töötamine mõjutab sotsiaalmaksude tasumist ja kuidas tuleks vältida topeltkindlustust ning kutsuda neid üles ise pöörduma vastavate ametite poole, et saada oma maksuasjad ja pensioniteemad korda.

Euroopa Liidus kehtib reegel, et isik saab olla korraga kindlustatud üksnes ühe riigi seaduste alusel ning tema eest tasutakse sotsiaalkindlustusmakseid ka ainult ühes riigis. Otsuse selle kohta, millise riigi seadusi isiku suhtes kohaldatakse, teevad sotsiaalkindlustusasutused. Eestis on selleks asutuseks Sotsiaalkindlustusamet, Soomes ETK (Eläketurvakeskus).

Täiendavat infot ka Eläketurvakeskuse kodulehelt http://www.etk.fi/ ning kampaania kodulehelt http://www.topeltmaksud.ee/

Küsimuste korral võite pöörduda See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.