Toimetas: Liisa Rebane
kasulik.ee reporter-toimetaja

Pärast töötervishoiu arsti külastamist võib selguda, et töötaja prillid vajavad vahetamist, kuid mis tingimustel ja kui suures osas peab tööandja need kompenseerima?

Tööinspektsiooni poole pöördunud lugeja soovis teada saada, mis hetkel peab tööandja kompenseerima (uuele) töötajale prillid, mille vajadus on selgunud töötervishoiuarsti juures? "Määruses on küll kirjas, et tööandja on kohustatud hankima arsti tõendi alusel töötajale kuvariga tööks ettenähtud prillid või muud nägemisteravust korrigeerivad abivahendid, aga sealt ei loe otseselt välja seda, millal see kohustus tekib."

"Lisaks soovin teada, kas tööandja peab kompenseerima töötajale prillid täies ulatuses (klaasid ja raamid) või võib kehtestada ettevõttesisese reegli, et hüvitatakse nt kuni 100 euro ulatuses prilliklaasid ja ülejäänud ehk prilliraamid maksab töötaja ise?" uuris lugeja.

Vastab Piret Kaljula, Tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant:

Tööandja peab hüvitama kuvariga töötamiseks mõeldud prillid või muud nägemisteravust korrigeerivad abivahendid juhul, kui on täidetud kaks tingimust – töötaja on läbinud tervisekontrolli töötervishoiuarsti juures ning töötaja nägemisteravus on vähenenud.

Edasi loe kasulik.delfi.ee