Ajatöölt tükitööle

  • Kaarel
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
21 aastat 2 kuud tagasi #17576 lisas Kaarel
Kaarel lõi teema Ajatöölt tükitööle
Töötan töölepingus määratud kuupalgaga kuid nüüd tahab jutkond mind üle viia tükitööle aga sellise tariifiga et sama tööhulga ja ajaga väheneks palk ca 30 %.On see ikka seaduslik?viitan töölepinguseadusele.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

  • palk.ee
  • Teema autor
  • Külastaja
  • Külastaja
21 aastat 2 kuud tagasi #17597 lisas palk.ee
palk.ee vastas teemale Ajatöölt tükitööle
Töölepinguseaduses:
§ 18. Ühepoolsed toimingud
Töölepingu ühepoolne muutmine, lõpetamine ja tühistamine on lubatud seaduses, kollektiiv- või töölepingus ettenähtud tingimustel ja korras.

§ 60.Üleviimine teisele tööle poolte kokkuleppel
(2) Tööandja taotlusel töötaja alatiseks teisele tööle üleviimisel on tööandja kohustatud tagama töötajale uuel tööl esimese kuu jooksul vähemalt endise töö järgse kesmise palga.

§ 64. Töölepingu tingimuste muutmine seoses tootmise või töö ümberkorraldamisega

(1) Tööandjal on õigus tootmise või töö ümberkorraldamisel muuta töötaja töötasustamise aluseid ja töörežiimi, teatades sellest töötajale kirjalikult ette vähemalt üks kuu.

(2) Muudatustega mittenõustumisel on töötajal õigus nõuda töölepingu lõpetamist (§ 82).

§ 82. Töölepingu lõpetamine tööandja poolse lepingutingimuste rikkumise või tootmis- või töökorralduses tehtud muudatuste tõttu

(1) Töötaja teatab nii määramata kui määratud ajaks sõlmitud töölepingu lõpetamisest tööandjale vähemalt viis kalendripäeva ette, kui lepingu lõpetamise põhjuseks on tööandja poolne lepingu tingimuste täitmata jätmine, mittenõuetekohane täitmine või muudatused tootmis- või töökorralduses. Nendel juhtudel (§-d 64 ja 68) lõpetatakse tööleping niisuguste muudatuste rakendamise päevast.

(2) Määramata ajaks sõlmitud töölepingu lõpetamisel käesoleva paragrahvi 1.lõike alusel maksab tööandja töötajale hüvitusena tema kahe kuu keskmise palga. Määratud ajaks sõlmitud töölepingu lõpetamisel samal alusel maksab tööandja töötajale tema keskmise palga lepingu tähtaja möödumiseni, kuid mitte üle kahe kuu.

Nagu näha seadusest on tööandjal õigus üks kuu ette teatades muuta töötasustamis aluseid ja Teil kui töötajal on üks kuu mõtlemisaega ning lõpuks õigus muudatustega mitte nõustuda ja nõuda töölepingu lõpetamist.
Kui Te nõustute tööandjaga, siis on Teil õigus nõuda 1 kuu veel senini kehtinud keskmise palga suurust tasu.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.