Seoses sellega, et rahandusministri poolt kinnitati TSD deklaratsioonivormide muudatused alles 8. jaanuaril 2009 ning need avaldati Riigi Teatajas 16. jaanuaril 2009, ei jõua maksuhaldur seekord kahjuks kõiki vastuvõetud muudatusi veebruariks deklaratsioonide elektroonilise esitamise süsteemi rakendada.

Seetõttu tehakse täiendused e-maksuametis/e-tollis kahes osas.

1. Alates 6. veebruarist 2009 on võimalik e-maksuametis/e-tollis esitada TSD koos lisadega 1 - 5.

Lisadele 6, 7 ning INF1 ja 11 on küll võimalik summasid sisestada, kuid koos nende vormidega ei ole võimalik TSD deklaratsiooni kinnitada (sest muudatusi ei ole veel jõutud rakendada). Failist laadidest jääb samuti koos lisade 6, 7, INF 1 või INF 11-ga esitatud TSD vigase ja kinnitamata deklaratsiooni staatusesse. Seetõttu tuleb TSD deklaratsiooni kinnitamiseks täidetud lisad 6, 7, INF 1 või 11 ära kustutada.

Vaatamata sellele, et elektrooniliselt ei ole võimalik lisasid 6 ja 7 esitada, tuleb maksukohustuslasel maksud arvutada ja tasuda vastavalt seadusele. Seega, kui jaanuarikuus tehti maksustatavaid väljamakseid, mida kajastatakse lisadel 6 ja 7, tuleb tulumaks maksuhaldurile üle kanda. Selleks, et vältida nimetatud summalt intressi kogunemist, peaks maksukohustuslane tagama, et jaanuarikuu eest lisade 6 ja 7 esitamiseni, on nende lisade järgi tasutud maksusumma kogu aeg maksuhalduri juures ettemaksukontol (tähelepanelik tuleks olla peale KMD või muude deklaratsioonide esitamist, mille järgi tekib maksukohustus ja peale maksuotsusest või ajatamisgraafikust tuleneva tähtpäeva saabumist vmt).

2. TSD lisasid 6 ja 7 ning INF 1 ja 11 deklaratsioone on võimalik e-maksuametis/e-tollis esitada alates märtsikuust. Jaanuarikuu lisade 6, 7, INF 1 või 11 esitamiseks tuleb esitada jaanuarikuu TSD parandusdeklaratsioon.

Vabandame võimalike ebamugavuste pärast.