Toimetaja: Hetlin Villak

Tööta jäänud inimesed leiaksid enam rakendust ja elatisevõimalust heakorratöödel, kui seadus selleks rohkem võimalust annaks.

Tallinna volikogu otsustas märtsis pöörduda Vabariigi Valitsuse poole ettepanekuga muuta tööturuteenuste ja -toetuste seadust nii, et töötuid võiks rakendada avalikus töös praeguse 50 tunni asemel 80 tundi kuus, teatas linnavolikogu.
Nii tekiks võimalus suurendada ka nende praegust 1500 kroonini küündida võivat kuuteenistust.
Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut loodab selles küsimuses koostööle Toompeaga.
„Ootame valitsuselt kiiret otsust,” ütles Vitsut.
„Oleme kindlasti kõik huvitatud sellest, et inimesed leiaksid mõlemapoolselt kasulikku rakendust ning et pealinn saaks võimalikult ruttu talvega kogunenud mustusest puhtaks.”

Linnaosavalitsuste ja tööturuameti vahel on sõlmitud haldusleping, mille kohaselt pakub linnaosa töötutele rakendust avalikus töös.
Lasnamäel osales aasta kolme esimese kuu jooksul heakorratöödel 36 töötut inimest. Seejuures suurenes hõivatute arv veebruarikuu neljalt 29-ni märtsis.

Pirital leiab kuni ilmade soojenemiseni heakorratöödel rakendust 13 töötut.
Nõmme linnaosas on töötuna arvel 17 inimest, kellest iga päev käib 7-15 heakorratöödel – prahti koristamas, kergematel lammutustöödel, parkidest oksi korjamas jms.

Kesklinna valitsus on valmis talvekuudel rakendada kuus inimest ning ülejäänud osal aastast 20 inimest päevas.
Linnaosal on selleks kasutada 130 000 krooni. Seni on kõnniteede puhastamisel ja libedustõrjel, samuti parkide ja haljasalade heakorrastamisel kesklinnas leidnud rakendust kaheksa töötut.

Mustamäe linnaosas toimub töötute rakendamine ASi Mustamäe Haljastus kaudu.
Hiline kevad lubas nende kaasabil hakata heakorratöid tegema alles sel nädalal ja rakendust leidis viis inimest.
Ilmade soojenedes kasvab ka vajadus töökäte järele.
Töötute ja mittetöötavate pensionäride rakendamiseks heakorratöödel on Mustamäe linnaosal kasutada sel aastal 137 000 krooni.
Kristiine linnaosas on päeviti teinud heakorratöid ning lume- ja libedusetõrjet kaheksa töötut, kokku on sel moel hõivatud 16 inimest.
Haabersti ja Põhja-Tallinna linnaosas hakati töötuid heakorratöödel rakendama alanud kuust.
Tallinnas lisati juba selle aasta linnaeelarve menetlemise käigus, kui ilmnes märke tööpuuduse kiirest tõusust, pool miljonit krooni heakorratöödeks.
Esialgne summa oli kavandatud varasemate aastate eeskujul 700 000 krooni.