Alates tänasest, 20. aprillist töötab Tallinnas neli töövaidluskomisjoni. Sotsiaalminister Hanno Pevkur allkirjastas märtsi lõpus määruse, millega loodi Tallinnasse täiendav töövaidluskomisjon.

Hanno Pevkuri sõnul on tööturul toimuv suurendanud ka töövaidluste arvu ja seda eriti Tallinnas. „Neljanda komisjoni lisandumine muudab töösuhte osapoolte õiguste kaitse kiiremini kättesaadavaks neile, kes seda vajavad”, lisas Pevkur.

Uus töövaidluskomisjon asub koos teiste Tallinna töövaidluskomisjonidega aadressil Kuhlbarsi 1. Avalduste vastuvõtt ja dokumentide esitamine toimub esmaspäevast neljapäevani kell 9.00-16.30 ja reedel kell 9.00-15.30.

Eestis tegutseb täna 11 töövaidluskomisjoni, neli neist Tallinnas.

Töövaidluskomisjonis lahendatakse tööandja ja töötaja vahel töösuhteid reguleeriva õigusakti, haldusakti või tööandja kehtestatud eeskirja kohaldamisel tekkinud lahkarvamusi. Töövaidluskomisjon on reeglina kolmeliikmeline.


Lisainformatsioon:
Heidi Vilu
Teabeosakonna juhataja
Tööinspektsioon
Tel. 626 9407
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
www.ti.ee


Jana Zdanovitš
Meedianõunik
Avalike suhete osakond
Sotsiaalministeerium
Tel 6269 323
GSM 505 7135
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.