Sotsiaalminister Hanno Pevkuri käskkirjaga tõstetakse koolituskaardi piirmäära 959 eurolt 2500 eurole. Muudatus võimaldab veelgi kiirendada ja paindlikumaks muuta töötutele töölesaamiseks vajalike koolituste leidmist.

"Hanke korras koolituste tellimine võtab paratamatult rohkem aega ega võimalda pakkuda individuaalsetest vajadustest lähtuvat koolitust nii paljudele töötutele, nagu oleks vaja," ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur. "Tänu muudatusele saab Töötukassa edaspidi koolituskaardiga pakkuda enesetäiendusvõimalusi ka näiteks kiirabitehniku, pagar-kondiitri, personalijuhi ja paljude teiste valdkondade esindajatele."

2009. aastal kehtestati koolituskaardi piirmääraks 959 eurot ning kaarti sai kasutada ainult tööalasel täiendkoolitusel. 2011. aastast laienesid koolituskaardi võimalused – seda on võimalik kasutada nii tööalaseks täiend- kui ümberõppeks.

Tööalaseks koolituseks on ameti- ja erialaste teadmiste, oskuste ja vilumuste omandamine või täiendamine ning ettevõtluskoolitused. Koolituskaardi alusel ei pakuta üldjuhtimise alaseid, üldisi sotsiaalseid oskusi või isikuomadusi arendavaid koolitusi.

Koolituskaardiga võib töötu, kes vajab töölesaamiseks teadmiste-oskuste omandamist või täiendamist, valida ise talle sobiva koolituse Töötukassa kvalifitseeritud koolitajate pakutavate kursuste hulgast. Kvalifitseeritud koolitajate nimekirja leiab Töötukassa kodulehelt http://www.tootukassa.ee/index.php?id=13015#koolituse_pakkujad.

Raamprogrammi "Kvalifitseeritud tööjõu pakkumise suurendamine 2007–2013" muudatus jõustub 1. augustil 2011.

Diana Lorents
Avalike suhete osakond
Sotsiaalministeerium
51 83 531