PRESSITEADE
TÖÖINSPEKTSIOON

Maikuust alates, kuni aasta lõpuni viib Tööinspektsioon läbi teavitus- ja kontrollikampaania. Selle käigus kontrollitakse uute töötajate töötervishoidu, tööohutust ja töösuhteid. Uute töötajate all peab Tööinspektsioon silmas alla ühe aasta oma töökohal töötanud inimest.

Tööinspektsiooni töötervishoiu peaspetsialisti Silja Soone sõnul tuleneb uute töötajate kontroll tööõnnetuste analüüsimise tulemustest: „Tööinspektsiooni poolt 2012.a. läbiviidud analüüs tööõnnetuste põhjustest näitas, et üheks enamlevinumaks tööõnnetuse põhjuseks on töötaja puudulik väljaõpe või juhendamine.“ Soon lisas, et 30% kõikidest tööõnnetustest juhtub töötajatega esimesel tööaastal.

Kampaania käigus annab Tööinspektsioon välja temaatilise brošüüri, mis keskendub kahele olulisele aspektile tööandja-töötaja vahelises suhtes: töötervishoid-tööohutus ning töösuhted. Lisaks viib Tööinspektsioon läbi kuus töötervishoiu, tööohutuse ja töösuhete teemalist teabepäeva üle Eesti.

Uute töötajate töötervishoiu, tööohutuse ja töösuhete alast kontrolli viivad läbi kõik tööinspektorid, kes teostavad ettevõtetes töökeskkonnaalast järelevalvet. Tööinspektsioon avaldab kontrolli tulemused 2014. jaanuaris.

Lisainfo:

Sander Sõõrumaa
Avalike suhete peaspetsialist
Teabeosakond
Tel 5699 2324
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.