Eesti Tööandjate Keskliit avalikustas uue Tööandjate Manifesti, mis keskendub seekord Eesti ühiskonna ainsale kestlikule rikkusele - töötavale Eesti inimesele, tema elujärjele ja tema ettevalmistusele.

Eesti senised konkurentsieelised on hästi ära kasutatud, kuid meil on enam kui põhjust uskuda, et järgmise kahe aastakümne jaoks nad meie konkurentsivõimet ei taga. Tagamaks Eesti inimeste elujärje kestlik kasv ka järgmistel kümnenditel, tuleb tööandjate hinnangul taaskäivitada Eesti hoogsa ühiskonnana ning viia meie konkurentsivõime uutele alustele.

Eesti tööandjate nägemus erksast ja hoogsalt arenevast Eestist on teostatav, kuid nõuab ühist pingutust nii valitsejatelt, tööinimestelt kui tööandjailt endilt. Seetõttu ei koosnegi tänavune manifest üksnes poliitikasoovitustest riigivõimule, vaid sisaldab endas ettepanekuid Eesti valitsejaile, tööinimestele ja tööandjatele. Olulisim on aga mõista, et Eesti jaoks kell tiksub ning iseenesest ei muutu midagi – tõhus tulevikujuhtimine nõuab otsustavaid ja julgeid samme lähiajal, algava valitsemisperioodi jooksul.

Soovime manifestiga anda positiivse sisendi valimisteks valmistuvatele erakondadele, kes koostavad praegu oma valitsemisprogramme. Soovime manifesti avaldamisega saavutada ka seda, et erakonnad mõistaks järgmise parlamendikoosseisu ees seisvate valikute olulisust ning et ka valimiskampaania periood kulgeks asjalikus arutelus päris küsimuste, mitte pseudoteemade üle.

Tööandjate Manifestiga saab tutvuda siin>> http://www.tooandjad.ee/images/pdf/Tandjate_Manifest_2015.pdf