Poekettide esindajate antud info põhjal - palju ühes või teises poes kassapidajale palka makstakse - tehtud artikli peale kirjutas Delfile seitse aastat Selveris töötanud kassapidaja Kristina irooniliselt: „Lubage naerda!"

Tema lugu lühidalt kokku võttes kõlaks nii - Selveris tuli seitse aastat kassapidaja tööd teha selleks, et teenida igakuiselt 500-eurost netopalka.

„Töötan Selveris seitse aastat ja kõik atesteerimised on mul tehtud. Palk pole aga vähemalt kaks aastat tõusnud. Ajavad lolli ila," ütles Delfi Kasuliku Facebooki lehele postitatud uudislinki kommenteerinud staaþikas kassapidaja Kristina.

Naise sõnul on ta põhipalk täpselt sama, mis see oli seitse aastat tagasi. „Lisandunud on ainult tänu tasemeeksamitele tehtud summad, aga need on naeruväärsed," ütles Kristina.

Ta lisas, et uute töötajatega, kes tulevad tänasel hetkel tööle, on temal palgavahe tunnitöötasus vaid 60 senti. „Kas see on normaalne, et seitsme aastaga on minu tunnipalk tõusnud 60 senti?" küsib Kristina retooriliselt, kelle sõnul vanu töötajaid Selveris ei hinnata.

„Kui küsisime kaupluse juhatajalt, kas meil on palgatõusule ka lootust, tuli kohene vastus „ei"," mäletab Kristina hiljutist seika.

Praegu teenib Kristina enda sõnul tunnitasu 3,65, mille sees on põhitunnitasu 2,98 eurot, pädevustasu (või siis saavutatud taseme tasu) 0,23 ning kvaliteeditasu 0,44 eurot. Kui Kristina töötab täistööajaga, teenib ta 613 eurot, millest tema pangakontole laekub 503 eurot.

Kommentaariks Kristina kirjutatule edastas Selveri kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid, et Selveri poolt ei ole korrektne konkreetse töötajaga kokkulepitut kommenteerida. „Siiski lisan, et antud töötaja töötasu on viimastel aastatel tõusnud nii põhipalga kui pädevustasude osas," märkis Erilaid.

Delfi Kasulikule edastas Erilaid päeva esimeses pooles ilmunud poekettide kassiiride palgaloo jaoks, et nende poodides jääb kassapidajate brutotöötasu enamasti vahemikku 550-610 eurot (neto u 455-510 eurot) ning et tulemustasude osas juurutatakse süsteemi, mis toetab otseselt palga kasvu võimalikkust läbi paremate tulemuste.

Samuti ütles Erilaid, et Selveris tagab kassapidaja palgatõusu tema valmidus suuremaks vastutuseks. „Teenindajatel on ka vastavalt omandatud pädevustele võimalus oma palgataset tõsta. Lisaks motiveerivad meie töötajaid head võimalused teha ettevõttes karjääri," tutvustas Erilaid Selveri kassapidaja võimalusi karjääriredelil.

Erilaid lisas, et viimastel aastatel on teenindajate keskmine palk tõusnud märkimisväärselt kiiremini kui riigis tervikuna. Selle kommentaari peale Selveris seitse aastat töötanud kassapidaja sõna võttiski.