Lugeja küsib: Meie töökeskkonnavolinike volituste aeg on lõppemas, mis tähendab, et meil oleks vaja läbi viia üldkoosolek ja valida uued volinikud. Praegu ei saa me aga koroonaviiruse ulatusliku leviku tõttu üldkoosolekut korraldada, sest ei soovi tekitada lisakontakte inimeste vahel, kes igapäevaselt tööl kokku ei puutu.  Mida me tegema peaksime? 

Vastab Piret Kaljula, Tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant: Üheks võimaluseks on korraldada töökeskkonnavolinike valimised elektrooniliselt juhul, kui kõik töötajad elektrooniliselt osaleda saavad. Kui valmiste korraldamine elektrooniliselt ei sobi teie ettevõttele, siis saab valimised korraldada ka nii, et töötajad panevad sedeli oma häälega valimiskasti. 

Vaatamata sellele, kuidas valimised on korraldatud tuleb  jälgida, et kõik töötajad (kes seda soovivad) saavad oma hääle anda. Kui valmistel osaleb alla 50% töötajatest, siis kahjuks valimised luhtuvad. Kui volinik valitakse osakonda või vahetusse, siis peavad osalema pooled selle osakonna või vahetuse töötajatest. 

 

Edasi loe:https://www.tooelu.ee/et/uudised/2930/kuidas-praegusel-koroona-ajal-viia-labi-tookeskkonna-volinike-valimisi