Kristiina Viiron

Õpilased loodavad taskurahale lisa teeninda, töötud üritavad mõneks kuukski rakendust leida.

„Otsin suveks tööd Tallinnasse”, „Otsin tööd suveperioodiks”, „Niidan muru”, „17-aastane noormees otsib suveks tööd” – niisugused kuulutused siginevad juba kevadel tööportaalidesse. Palju otsivad hooajalist tööd muidugi õppurid.

CV Keskuse turundusjuht Laura Tammeorg märgib, et praegu on nende andmebaasis näiteks 12 075 kuni 19-aastast kasutajat, kes kõik sooviksid suvel tööle saada. Üldse on hooajalisi töösooviga inimesi CV Keskuses 51 205.

„Kuu ajaga lisandus üle 1400 tööotsija, kes on huvitatud hooajalisest tööst,” nendib Tammeorg, et suve lähenedes hakkab töösoovide hulk kasvama. Tööpakkumiste hulk samuti, kuid nende arv ei ulatu kaugeltki samasse mõõtu tööotsimiskuulutustega. Praegu on hooajalisi tööpakkumisi CV Keskuses 186. „See arv ei näita tegelikku pakutavate töökohtade arvu, sest paljud ettevõtted kasutavad hooajaliste töötajate leidmiseks ka CV-de andmebaasi teenuseid, eriti juhul, kui otsingud on jäänud viimasele hetkele ja kiiresti on vaja leida sobilik töötaja,” tähendab Tammeorg.

Kõige rohkem loodavad tööotsijad suveks leida klienditeenindaja tööd. Ka pakkumisi on selles kategoorias kõige rohkem.

Kogu artiklit saab lugeda Eesti Päevalehe paberlehest või digitaalsest ajalehest vastavalt ostetud lugemisõigusele.