Toimetas: Kaja Koovit
ärileht.ee

Indrek Neivelt teeb ettepaneku seada eesmärgiks, et aastaks 2018, kui Eesti vabariik saab 100-aastaseks, oleks miinimumpalk Eestis 1000 eurot.

„Ma arvan, et väärtusahelas edasiliikumiseks ei ole paremat moodust kui surve ettevõtjaile,“ tõdes Neivelt Swedbanki privaatpanganduse ajakirjas Fookus.

Neivelti sõnutsi võiks 1000-euro tasemel miinimumpalga eesmärgi võtta kaubandus-tööstuskoja juhatus ning ettevõtjatele öeldaksegi sel juhul: „Tehke protsessid korda, juurige välja ebaefektiivsus, makske rohkem palka ja te näete, kuidas siseturg elavneb.“

Neivelti sõnul on Eesti üks probleeme liigne keskendumine raamatupidamislikule juhtimisele. „Tasakaalus eelarve on tähtis, aga sama tähtsad on ka inimlikud väärtused,“ tõdeb ta.

Neivelti sõnutsi muretsevad Soome ja Rootsi inimesed selle pärast, et inimesed oma sissetulekuga ära elaksid, kuid meil keegi väga sellest ei räägi, et miinimumpalk võiks olla selline summa, millega saab pere ära toita. Aga selle üle võiks Neivelti kinnitusel arutada. „Pealegi on ebaeetiline võtta miinimumpalgalt tulumaksu,“ märkis ta.