Agne Narusk

Kui seni oli rangelt paigas, millistele tasuta koolitustele võisid minna nn ametlikud töötud ja millistele töötavad täiskasvanud, siis juba saabuvast sügisest jäik kahe ministeeriumi vaheline jaotus muutub.

Töötukassas arvel olijad võivad edaspidi valida endale meelepärase kursuse ka haridus- ja teadusministeeriumi koordineeritud täiskasvanute tasuta koolituse programmist. Seni said nad osa võtta üksnes sotsiaalministeeriumi, täpsemalt töötukassa pakutavatest kursustest. Viimased ei kao samuti kuhugi: endiselt pakub töötukassa tööturukoolitust.

Sügissemestril on tasuta kursused 39 kutseõppeasutuses ja rakenduskõrgkoolis, igas maakonnas midagi. Õppima ooda-takse kokku 6046 inimest, teatas haridus- ja teadusministeerium. Enim koolitatakse inimesi majutamise ning toitlustamise õppekavarühmas, arvukalt on arvutikasutamise algtaseme kursusi.

Tasuta kursuste nimekiri on väljas aadressil www.hm.ee/tasutakursused. Infot kursuste kohta saab õppeasutustest, kehtib põhimõte „kes ees, see mees”. Täiskasvanute tööalast koolitust rahastatakse riigi ja Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest alates 2007. aastast, programm jätkub 2012. aasta lõpuni.