Täna kiitis valitsus heaks keskmise töötasu maksmise tingimuste ja korra määruse muutmise, millega muutub keskmise palga arvestamine selgemaks ja väheneb tööandjate halduskoormus.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul tehakse määrusega kaks sisulist muudatust. "Esimene muudatus lihtsustab puhkusetasu arvestamist. Selle järgi ei tule tööandjal puhkuste korral arvestada töötajale keskmist päevatasu, kui töötasu on olnud eelneva kuue kalendrikuu jooksul muutumatu suurusega. Sellisel juhul maksab tööandja töötajale töölepingus kokkulepitud töötasu. Teine muudatus vähendab tööandja ebamõistlikku halduskoormust. Selle järgi ei näe määrus enam ette keskmise töötasu ümberarvestamise kohustust, st kui keskmine töötasu on välja makstud, siis hiljem seda enam ümber arvutada ei tule," selgitas Pevkur.

Sotsiaalministeerium kaasas määruse muutmise vajalikkuse väljaselgitamiseks ja analüüsimiseks Rahandusministeeriumi vastava ala spetsialistid ning vastava valdkonna spetsialistid Tööinspektsioonist, Tööandjate Keskliidust, Eesti Kaubandus-Tööstuskojast, Maksumaksjate Liidust, Eesti Raamatupidajate Kogust, Eesti Ametiühingute Keskliidust ja Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsioon TALO-st.

Muudatused jõustuvad 01. jaanuaril 2012.


Helena Nõmmik
Sotsiaalministeerium
Pressiesindaja
helena.nommik|ä|sm.ee
6269 321
53 304 974