Priit Liiviste

Kui lihtne on tööotsijail Eesti tuntumates töövahendusportaalides toimetada ja neist otsitavat leida.

Töötukassa iseteenindusportaali kõrval, mis vahendab praegu umbkaudu 2500 tööpakkumist, on suurimateks töövahendusportaalideks CV Online enam kui 10 000 tööpakkumisega ning CV Keskus, kus on üleval ligi 8500 tööpakkumist. EkspressJob ja Hyppelaud.ee on võrreldes eelnimetatutega märkimisväärselt väiksema tööpakkumiste arvuga, neist on leida vaid paari­kümmet ametikohta.

Aga ka väiksematest tööportaalidest, nagu EkspressJob, milles leidub kümneid kordi vähem tööpakkumisi kui suuremate konkurentide lehtedel, võib tööotsingul ootamatult kasu olla, sest vaatamata pakkumiste vähesele hulgale võib sealt leida töökuulutuse, mida mujal üleval ei olegi.

CV Keskuse puhul ei saa ilma registreerumata ja sisse logimata mitmeid tööpakkumiskuulutusi üldse vaadatagi, samal ajal aga võib mõne sellise pakkumise teksti leida ka CV Online’ist või töötukassa kodulehelt ja vajalik info on tööotsijal sisselogimatagi käes.

Töötukassa iseteenindusportaali süsteem on lihtne ja selge ning võimaldab pakutavate töökohtade vahel võrdlemisi hõlpsalt orienteeruda. Kuulutustes on selgelt esile toodud töökirjeldused ja kontaktid, ent ametlikuks kandideerimiseks ja CV esitamiseks tuleb portaali sisse logida ID-kaardi või mobiil-ID abiga ning seda võimalust ei pruugi kõigil tööotsijatel olla. Selles osas on kommertsportaalide süsteem pisut mõistlikum ning võimaldab pärast üsna lihtsaid registreerumisprotsesse tavapärast kasutajanime ja parooliga sisselogimist.

Kogu artiklit saab lugeda Eesti Päevalehe paberlehest või digitaalsest ajalehest vastavalt ostetud lugemisõigusele.