Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani ja Rahafoorumi investeerimisblogi autor Taavi Pertman on arvamusel, et II sambast mõtlematult lahkumine võib tekitada paljudele rohkem kahju kui kasu ning kaotada on palju, teatas Luminor.

Eestis on II sambasse pensionit koguvaid inimesi ligikaudu 760 000 ning praeguseks on pea 102 000 inimest ehk üle 13% kogujaist andnud sisse avalduse II pensionisambast lahkumiseks. II sambast lahkumise kasuks räägib majanduslikust vaatepunktist aga oluliselt vähem fakte kui selle vastu ning mida kõrgem on inimese keskmine palk, seda rohkem on tal II sambast lahkumise korral potentsiaalselt tulevikus kaotada.

 

Lähemalt loe: https://arileht.delfi.ee/artikkel/92866745/eksperdid-mida-on-kaotada-ii-sambast-lahkudes

 

Töötuskindlustuse hüvitis hakkab tulevikus sõltuma olukorrast töötuturul, näeb ette valitsuse koostatud seadusemuudatus. See tähendab, et kui töötus on suurem, makstakse hüvitist pikemalt, kuid kui majandusolukord on parem, saavad töötud hüvitist lühemat aega.

 

Lähemalt loe: https://www.err.ee/1608144280/tootuskindlustuse-huvitis-hakkab-soltuma-tooturu-olukorrast

 

 

Muude maade rahvuskööki pakkuvad restoranid ei saa oma välisriigist pärit kokkade-teenindajate tõttu töötukassast palgatoetust, sest muidu rikutaks välismaalaste seadust.

Piirangud mõjutavad rängalt paljusid Eesti restorane, ent eriti suure löögi alla on jäänud välismaise köögiga toidukohad.

 

Lähemalt loe: https://arileht.delfi.ee/artikkel/92820617/autentse-rahvuskoogiga-restoranid-ei-saa-palgatoetusele-loota

Vabariigi Valitsus kehtestab alates 11. märtsist 2021. aastal täiendavad piirangud. Täpsem informatsioon piirangute kohta on leitav kriis.ee veebilehel

Piirangud mõjutavad paljude ettevõtete majandustegevust ning seeläbi ka töösuhteid. Allpool toome välja töölepingu seadusest (TLS) tulenevad võimalused töösuhete jätkamiseks. Paneme tööandjatele ja töötajatele südamele, et kõige tähtsam on antud juhul pidada avatud läbirääkimisi ning leida lahendus, mis sobib mõlemale poolele. Läbirääkimised ja omavaheline suhtlus aitab säilitada ettevõtteid ja töösuhteid võimalikult kaua. 

 

Lähemalt loe: https://www.ti.ee/et/uudised/uued-piirangud-ja-toolepingu-muudatused

Lugeja küsib: Meie töökohal võeti kasutusele uued meetmed koroonaviiruse leviku tõkestamiseks.  Kahjuks teevad need tööinimeste olukorra halvemaks. Nimelt ei tohi me enam kasutada kööki, mistõttu ei saa sööki külmkapis hoida ega toitu soojendada. Peame hakkama toitu hoidma ja sööma tootmisruumis, mis on tolmune. Kas tööandja võib sellised reeglid kehtestada?

Vastab Piret Kaljula, Tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant: Tööandja peab hindama, kui suur on nakatumisrisk ettevõttes ning erinevaid töid tegevatel töötajatel. Ei saa välistada, et tööandja tõesti püüdis tööd ohutult korraldada, ent kirjeldatud keelud ei ole mõistlikud. Koroonaviirus on uus ja tõsine oht tervisele, ent ära ei tohi unustada ka nn vanu riske – näiteks võib tolm põhjustada vähki.

 

Lähemalt loe: https://www.tooelu.ee/et/uudised/Nadala-kysimus-ja-vastus/2968/kas-tooandja-tohib-viiruse-leviku-takistamiseks-puhkeruumi-kinni-panna